De zegen van een waardebon

Afgelopen weekend hadden we het met enkele vrienden over de reacties van middenstanders op wie langs komt met een gekregen waardebon. Allemaal hadden ze wel meerdere negatieve ervaringen te vertellen, wat op zich al erg is. Het lijkt alsof zelfstandigen in hun opleiding nooit hebben gehoord van de positieve effecten van een waardebon of dat de belangengroepen van deze wereld hun leden indrammen om daar zo afkerig tegenover te staan. Bij deze dus een pleidooi voor de ‘mooie’ cadeaubon.

Eerst en vooral: als mensen er mee afkomen, dan werd er al voor betaald! Het lijkt er soms op dat men dan een aparte behandeling moet geven of zelfs plots moet besparen, omdat het lijkt alsof die mensen dan gratis komen. Niets is minder waar beste zelfstandige: je hebt het geld al lang op voorhand ontvangen. Als dat geen luxe is. Ook bij restaurants durf men bij reservering te vragen of het met of zonder cadeaubon is. Euh, waarom? Krijg ik dan minder op mijn bord? Vlieg ik in een of ander lelijk hoekje?

Anderzijds belangrijker en meest voortkomend is dat de hardwerkende middenstander zo nieuwe klanten over de vloer krijgt. Iemand die jouw zaak ontdekt en als die zot content is, dan is de kans groot dat a) hij/zij reclame maakt en b) meer koopt of c) terugkomt. Dus je zou net diegenen met een waardebon nog meer in de watten moeten leggen. Want wie wilt nu geen nieuwe klanten?

Dus beste zelfstandige vrienden, stel die mentaliteit aub bij, wees blij met een waardebon, maak er reclame mee, zorg dat het een feest wordt om een bon te betalen of te gebruiken en… maak ook iets creatief van die kaart.